PROJECTS

 

INTRATUIN NUENEN   [THE NETHERLANDS]

PROGRAMME: Newly built garden centre on new site
   
LOCATION: Collse Hoefdijk 7, 5674 VL  Nuenen - NL
CLIENT: Intratuin Nuenen / Refelingsewal Nuenen BV
GFA: 7.600 m²
PERIOD: 2001 - 2010
COMPLETION: March 11 2010 opening
CATEGORY: Shopping   www.intratuin.nl


At the spot where the gulls once hovered over Nuenen’s landfill site, a new Intratuin garden centre has taken shape. The mountains of refuse have been replaced by an elevated green landscape, crowned by the new Intratuin. A unique and sustainable premier site for a truly 'green' company like Intratuin.

As an unmissable landmark, a high nave elevates with a curved roof, flanked by long, 'glass' greenhouses. Offsetting the substantial dimensions of the central section, the entrance doors have been maintained at modest human proportions. These open onto a spacious open planned area of around 6.000 m² of retail floor, set out across heated and unheated greenhouse spaces. The timber finish to the interior walls and climbing vines on the columns impart an entirely natural look and feel.

The Intratuin Cafe and a spacious logistics hub featuring wide stairs and an elevator accessing the other level are located to the rear of the unheated greenhouse. This floor features the retail space of approx. 1.500 m² available to the garden furniture department.

A visit to Intratuin in Nuenen can only be described as a real ‘green’ shopping experience.




<< Back to project overview

 

P.O. Box 1233
1700 BE Heerhugowaard
the Netherlands
T +31 72 57 60 600
F +31 72 57 60 606
E mail@breddelsderijcke.com
Bradley and RichBradley and RichBradley and RichBradley and RichBradley and RichBradley and Rich
Logo Nederlands English Deutsch Fran├žais